Hilde Custers

Hilde Custers

Mag ik me even voorstellen... Ruim 30 jaar ben ik actief als kinesitherapeute te Koersel.

Ik specialiseerde mij in het begeleiden van:

  • Baby's en peuters met aangeboren afwijkingen vb cerebral palsy, spina bifida... Of met motorische achterstand of speciale bewegingsvoorkeuren vb voorkeur hoofdpositie, billenschuiven in plaats van kruipen, op de tippen lopen...
  • Kleuters en schoolkinderen met achterstand op vlak van fijne motorische vaardigheden vb kleuren, schrijven, knippen... Of grove motorische vaardigheden vb houterigheid, moeite met springen, lopen, evenwicht houden...Ofwel met concentratiestoornissen... Overzicht- en inzichtsproblemen... contact- en/of gedragsmoeilijkheden...
  • Jongeren en volwassenen met stress- en spanningsklachten, pijnen in gewrichten en/of spieren, oververmoeidheid, burn-out, slapeloosheid, houdings- en bewegingsproblemen...

Opleidingen en gebruikte methodes

Hilde Custers Zen

De holistische visie in deze benaderingen van de mens hebben me steeds geboeid en vormen een grote inspiratie.

Hilde Custers Zen

Mijn samenwerking met de andere teamleden van "leefjeleven" en de kennismaking met het terrein van de psychologische counseling, brachten een nieuwe dynamiek in mijn professionele leven. De totale mens in relatie met zijn omgeving krijgt onze volle aandacht. Mensen met psychologische problemen en lichamelijke klachten begeleiden werd onze nieuwe uitdaging.

Onze benadering via twee invalswegen, het lichaam en de geest, is een succes.

Al deze kansen hebben geleid tot mijn eigen groei. Gaandeweg ontwikkelde zich een persoonlijke stijl van begeleiding, holistisch en open.

Vertrekkende vanuit jouw lichamelijke spanningen en pijn starten we samen de zoektocht naar verandering. Geleidelijk maak je kennis met de vele fijne nuances van actief zijn en rusten. Je krijgt alle kansen tot het ontdekken van echte rust en van stil worden. Aandacht voor de harmonische globale samenwerking en coördinatie van verschillende onderdelen van je lichaam leert jou niet alleen stabieler maar ook efficiënter en minder energie verkwistend actief te zijn.

Het bijzondere samenspel van denken en voelen kan inzichten brengen. Het ervaren van volume binnenin je lichaam en ruimte erbuiten kan dit eveneens. Je kan anders leren omgaan met heden, verleden en toekomst en nieuwe universele waarden ontdekken.

De betrokkenheid van mezelf tijdens deze begeleiding is intens en toch niet uitputtend. De boeiende ervaringen geef ik met veel passie door, omdat ik er zelf op bouw. Ze hebben me zelf groei gebracht en doen dat nog steeds.